Снимки
 
 
 
 
 
 
 
Резиденция Росенец
 
Възложител
Персонал Инженеринг ЕООД
Изпълнител
Минстрой Холдинг АД
Период
август 2004 - юли 2005
Бюджет
3 600 000 лева
Описание
Резиденция Росенец е разположена близо до гр. Бургас. Богатата залесеност на имота, както и факта, че той се намира на самия бряг на морето го прави изключително привлекателен и уникален сам по себе си. Резиденцията е с обща разгърната площ 2400 кв.м. Сградата е развита на три нива с общо 11 апартамента. В сутерена е разположен мини SPA Център.
Вътрешния интериор е колоритно  развит с изключително изящни масивни  мебели в класически стил.
Екстериора съчетава в себе си освен богатата растителност, така и добре развита алейна мрежа от щампован бетон, каменни и  лесо ефекти. Пред самата резиденция  е  изграден и външен басейн.
През 2006 година стартира  изграждане на парк Росенец, който се развива между  резиденцията и морския бряг. Проекта включва в себе си, изграждане на  барбекю, скатно затревяване и залесяване, алейна мрежа с воден ефект и изграждане на пречиствателна станция.
В този комплексен обект Минстрой Холдинг АД реализира своите умения като строител и творец, като по този начин Резиденция и Парк “Росенец” се превръща в украшение сред десетките мащабни проекти, които фирмата е изградила, изгражда и ще изгражда занапред.
Технически данни
Сградата е реконструирана , като запазва скелетно безгредовата конструкция.
Външните стени са тухлени, външно топлоизолирани.