NV TOWER

За проекта:

NV Tower е мащабен и иновативен проект за многофункционална сграда, разположена в атрактивна зона в югоизточната част на град София. Локацията е една от най-подходящите за развитие на подобни мащабни мултифункционални проекти в града, с много добре развит градски транспорт и удобен автомобилен достъп. Сградата предлага първокласни офисни пространства, луксозни жилища и голям набор от обществени функции: заведения за хранене, търговски обекти, уелнес и спортен център, покривни градини и озеленени тераси.

Сложната функционална организация е овладяна в обща структура, предоставяща максимална гъвкавост при изграждането и използването на всеки отделен обект в нея.
Проектът следва най-актуалните градоустройствени и архитектурни тенденции: многофункционалност, обширни публични пространства в различни зони на сградата, богато озеленени покриви и фасади, внимателно изграден архитектурен
силует съобразяващ се с контекста на средата, отваряне на сградата на ниво терен към града.

Осъзнавайки отговорната роля при проектирането и изграждането на проект от такъв мащаб, многопластовият архитектурен образ на сградата е базиран на внимателното изследване на потенциала на територията и даденостите на средата.

Част от вдъхновението е търсено в структурата на естествените кристали и динамиката на планинските върхове.

NV Tower има важната задача да обогати силуета на град София и безспорно ще бъде един от знаковите проекти маркиращи развитието на столицата през първата половина на 21-и век.

Локация:

NV Tower е ситуирана в югоизточната част на гр.София, на бул.”Г.М.Димиров” в близост до кръстовището с бул.”Драган Цанков”, в атрактивна за инвестиции територия, превръщаща се в една от основните бизнес зони на столицата.

И двата булеварда: бул.”Г.М.Димиров” и бул.”Драган Цанков” са основни градски пътни артерии.

Бул.”Г.М.Димиров” е част от ринговият булевард свързващ южните и източните райони на София с радиалните булеварди и продължаващ до Северната скоростна тангента. В близост се намира и най-интензивното кръстовище в града - това на бул.„Царигрдско шосе” – 4-и км. Бул.”Драган Цанков” е важен радиален булевард свързващ центъра с югоизточните квартали и продължаващ до южната дъга на Околовръсното шосе към селищата в подножието на Витоша. Районът е лесно достъпен с автомобил от всяка точка на града през двата булеварда, но също така има отличен достъп до системата на градския транспорт. На 300м разстояние от NV Tower се намира метростанция „Г.М.Димитров” от метродиаметър 1 на подземната железница на София. Метростанцията е една от най-интензивно използваните заради наличието на мултифункционалния характер на територията - жилищни квартали, образователни институции и студентски кампуси, офисни и административни сгради. В непосредствена близост се намират и спирки на няколко автобусни линии. Планирано е изграждането на нова трамвайна линия успоредно на бул.”Г.М.Димитров”. Освен с центъра на София, чрез метрото и булевардите, територията на проекта е удобно свързана и с Летище София, централна ЖП гара, четири от шестте мола на града и другите основни бизнес зони на града: Бизнес Парк София, бул.”Цариградско шосе” и бул.”България”.

Територията е атрактивна за инвестиции и през последните години се наблюдава значителен интерес за изграждане на бизнес и жилищни сгради. С всеки нов проект се затвържава притегателната й сила, като предпочитано място за работа и живеене. Студентски град е района с най-бързо увеличаващо се население в града, а близко разположените квартали „Изток” и „Изгрев” поддържат едни от най-високите цени на недвижимите имоти в София. В близост се намират няколко парка: Ловен парк и Борисовата градина, Парк Студентски, София Тех парк.

Нагоре